Velkommen
Du har ingen varer i handlekurven.
Close
Filters
Søk

Ulvang

Vegard Ulvang er en våre mest suksessrike langrennsløpere gjennom tidene. Han har tre OL-gull, to OL-sølv, én OL-bronse, to VM-gull, to VM-sølv, fire VM-bronser, flere verdenscupseire og sammenlagtseier i verdenscupen i langrenn i 1990. Ulvang har også klatret i Himalaya og Kaukasus, nådd Sydpolen, krysset Grønland og Nordvestpassasjen, ridd over Mongolia – og ikke minst utallige turer i den norske fjellheimen. Denne ullsokken erobret markedet i 1995, og ble starten på vår historie. 

Det første året produserte vi bare ullsokker. Ull var ikke et materiale som ble benyttet i den grad det gjøres i dag, og det var vanlig for idrettsutøvere og friluftsfolk å bruke kunstfiber eller bomull. Vi visste at ull var et mye bedre materiale, både til sport og friluft. Etterspørselen etter sokkene våre oversteg tilbudet, og vi måtte snart se etter større fasiliteter for å øke produksjonen.

Vi flyttet produksjonen vår fra en liten fabrikk i Gøteborg til Irland, men vi måtte snart se oss om etter nye produksjonslokaler etter hvert som etterspørselen økte. Behovet for kvalitetsvarer i ull var større enn vi hadde sett for oss, og i 1996 gikk vi videre med ullundertøy. Vi så også at det tilgjengelige undertøyet for sport og friluftsliv var basert på kunststoff. Dette mente vi at vi kunne gjøre bedre. Som Vegard sa det: «Vi gikk med bomullsundertøy da jeg var liten i Kirkenes på slutten av 1960-tallet. På 70- tallet kom sportsundertøy i polypropylen, som er fiskesnøre. Fiskesnøre blir ikke vått, men gud bedre – det varmer heller ikke

Se som Grid Liste
Sorter etter
Vis per side

Hammerfest mitten

kr 500,00

Rav sweater w/zip

kr 1 300,00

Rav sweater w/zip

kr 1 300,00