Pakke-
pris
Åsnes

Finnmark 54 BC Ski Pakke

5 048,-
3 999,-

Logg inn eller bli medlem av vår kundeklubb for å få 15% på ditt første kjøp.

Bli medlem

Åsnes Finnmark 54 BC er en fjellski uten stålkant som er både lengdestiv og svingvillig. Trekjerne laminert med lett karbon- og glassfiber.

Velg lengde

Åsnes

Finnmark 54 Bc Ski
3299,-

Velg binding

Rottefella

Rottefella Bc Manuell
700,-

Feller

Oppsummering

Fjellski

3299,- Finnmark 54 Bc Ski | 200

Binding

700,- Rottefella Bc Manuell

Feller

+ 0,- Ikke valgt

Finnmark 54 BC er en fjellski uten stålkant som er både lengdestiv og svingvillig. Trekjerne laminert med lett karbon- og glassfiber. Finnmark 54 er en allsidig ski som leveres med feste for X-skin, men er mulig å smøre med festevoks på grunn av en markant smørelomme, skien passer også i skispor i preparerte løyper. Siden Finnmark 54 ikke har stålkanter passer den utmerket til de som har hund. Hvis du er ute etter en ski for å lufte deg selv og din firbeinte venn er Finnmark 54 et veldig godt alternativ.

Ønsker du å få mest mulig ut av fellesystemet til Åsnes anbefaler vi å benytte en tilpasset X-skin mohair 45mm til kaldt føre/moderat terreng. Vått føre og bratt terreng krever 45mm Syntetisk X-skin.

 

Åsnes sitt tips til valg av skilengde:

Skilengde bestemmes med basis i kroppslengde, vekt og evt. ferdigheter. Tabellen er ment som et veiledende hjelpemiddel og må ikke følges slavisk. I fjellski måler man ikke spenn, da det er vanskelig å ta høyde for alle faktorer som spiller inn. Når man skal velge lengde på fjellski er feste den viktigte prioriteringen. Siden man også skal ta høyde for bruk av både kortfeller og langfeller gjør dette at spennmåling ikke kan gjennomføres på tradisjonelt vis, som med langrennski. Videre er skiferdighet, terreng, vekt og oppakning, samt individuelle behov/vaner faktorer som påvirker valg av lengde og modell.

Generelle råd: Ferdsel i ulent terreng krever kortere ski enn åpne fjellvidder. For nybegynnere vil det ofte være enklere med korte ski. Går man mye i oppkjørte spor spiller lengde liten rolle med tanke på hvor godt man flyter i snøen, da er det i steden spennet som er avgjørende. Er det en lett person bør hun/han også velge litt kortere ski og omvendt hvis man er tyngre.

Størrelsesguide

 

  • Nordisk rocker
  • Markant innsving for bedre svingvillighet
  • Poppel trekjerne
  • Vekt: 840g per ski i 190cm
  • Dimensjoner: 68-54-61