Salgsbetingelser

INNLEDNING

Disse salgsbetingelsene gjelder for salg av varer fra Pyramiden Sport AS til forbrukere i Norge (og Sverige).

Avtalen er bindende når et kjøp er gjennomført. Kunde vil umiddelbart etter å ha sendt sin bestilling motta en ordrebekreftelse per e-post.

Salgsbetingelsene og annen informasjon på pyramidensport.com er bare tilgjengelig på norsk. Gjeldende betingelser er til enhver tid angitt på Pyramiden Sport AS sine nettsider.

INNHOLD

 1. Avtalen
 2. Partene
 3. Priser
 4. Rabatter og tilbud
 5. Avtaleinngåelse
 6. Ordrebekreftelse
 7. Betaling
 8. Levering og forsinkelse
 9. Undersøkelse av produktene
 10. Reklamasjon ved mangel og frist for å melde krav ved forsinkelse
 11. Angrerett og bytte
 12. Uavhentede pakker
 13. Garanti
 14. Personopplysninger
 15. Salgspant
 16. Tvister
 17. Lover som regulerer salg til privatpersoner utenfor fast utsalgssted
 18. Falske bestillinger og forsøk på svindel
 19. Force majeur
 20. Mottak av nyhetsbrev
 21. Endring av vilkårene

 

1. Avtalen

Avtalen mellom kjøper og selger består av opplysningene selgeren gir om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken (herunder blant annet opplysninger om varens art, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser), eventuell direktekorrespondanse mellom partene (for eksempel e-post), samt disse salgsbetingelsene.

Ved motstrid mellom opplysningene selgeren har gitt om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken, direkte korrespondanse mellom partene og vilkårene i salgsbetingelsene, går direkte korrespondanse mellom partene og opplysningene gitt i bestillingsløsningen foran salgsbetingelsene, så fremt det ikke strider mot bindende lovgivning.

 

2. PARTENE

Selger er:

 • Firmanavn:                  Pyramiden Sport AS
 • Organisasjonsnummer: 963 381 204 MVA
 • Besøksadresse:            Solstrandveien 47, 9020 Tromsdalen
 • Postadresse:                Postboks 5170, 9284 Tromsø
 • Telefon:                       922 28 133
 • E-post:                        nettbutikk@pyramidensport.com

Åpningstider kundeservice og lager:

Mandag - fredag: 10.00 - 20.00

Lørdag: 10.00 - 18.00

Søndag: Stengt

Selger blir i det følgende benevnt "vi" eller "oss". Kjøper er den person som er oppgitt som kjøper i bestillingen, og blir i det følgende benevnt "du", "deg", "din" eller "ditt".

 

3. PRISER

Alle priser er inkludert merverdiavgift. Totalkostnaden for kjøpet vil fremkomme før bestilling og inkludere alle utgifter forbundet med kjøpet, som utgifter til porto, frakt, emballasje m.m. Dette med unntak av produkter med volum som overskrider postens mål for Klimanøytrale Servicepakker; 

Ordrer som innholder varer med stort volum som overskrider målene for Postens Klimanøytrale servicepakke, som f.eks. sykler, ski og pulker vil nødvendigvis bli belastet med ekstra fraktkostnader. Denne kostnaden vil bli lagt til ordren etter at den er satt.

Vareleveranser til Svalbard eller Jan Mayen selges uten tillegg av merverdiavgift.

 

4. RABATTER OG TILBUD

Tilbudspriser gjelder så langt lageret rekker eller ut angitt kampanjeperiode. Ulike tilbud og rabattkoder kan ikke kombineres. Rabattkoder må legges til i handlekurven og kan ikke legges til etter at ordren er fullført. Man kan kun benytte én rabattkode per handel.

 

5. AVTALEINNGÅELSE

Avtalen er bindende for begge parter når din bestilling er mottatt av Pyramiden Sport. En part er likevel ikke bundet av avtalen dersom det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra Pyramiden Sport i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i din bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.

 

6. ORDREBEKREFTELSE

Når vi har mottatt din bestilling, skal vi uten ugrunnet opphold bekrefte ordren ved å sende en ordrebekreftelse til deg. Det anbefales at du kontrollerer at ordrebekreftelsen stemmer overens med bestillingen med hensyn til antall, varetype, pris osv. Er det ikke samsvar mellom bestillingen og ordrebekreftelsen bør du ta kontakt med oss så snart som mulig. 

 

7. BETALING

Vi har avtale med Klarna om betaling. Du kan velge faktura, delbetaling eller betaling med kort.

a) Klarna faktura

Med Klarna faktura får du 14 dager betalingsfrist. Faktura sendes per e-post til registrert e-postadresse ved bestilling. Det blir utført en kredittsjekk på ditt personnummer, samt en kontroll på at personnummer og folkeregistrert adresse stemmer overens. Dette er en sikkerhet for at personen ordren skal leveres til virkelig er den han/hun utgir seg for å være.

Ved manglende betaling sendes skriftlig varsel om inkasso. Overholdes ikke fristen vil inkasso bli iverksatt. Ved forsinket eller manglende betaling påløper renter og gebyrer i samsvar med forsinkelses- og inkassoloven. Hvis du oppdager feil ved faktura, ta kontakt med Klarna på www.klarna.no

Her finner du vilkår for Klarna faktura

b) Klarna faktura med delbetaling

Denne betalingsmåten passer for deg som selv vil velge hvor mye du betaler hver måned. Betal fra 95 kroner per måned eller 1/24 av totalbeløpet. Faktura sendes per e-post. Med delbetaling kan du delbetale ordresummen med månedlige tilsendte fakturaer. Du kan når som helst innfri hele ordresummer på faktura uten ekstra kostnader. Samme vilkår for faktura som i punkt 7a. 

Her finner du generelle vilkår og betingelser for Klarna delbetaling

c) Kortbetaling via Klarna

Betaling med kort er trygt og enkelt. Du taster inn kortnummeret ditt, utløpsdatoen og en verifiseringskode (CVV2).

 

8. LEVERING OG FORSINKELSE

Levering av produktene fra vårt lager skjer normalt 1-2 virkedager etter vi har mottatt bestillingen. Vi har risikoen for produktene inntil de overtas av deg, det vil si når du har fått produktene i din besittelse. Dersom leveringen av produktene blir forsinket eller ikke kan leveres, vil vi gi deg informasjon så fort vi har kunnskap om det, sammen med informasjon om og eventuelt når levering kan skje, eller om produktet(ene) er utsolgt.

Avhengig av produktenes art og forsinkelsens lengde kan du etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve levering, kreve erstatning eller heve kjøpet.

Vi har fast frakt på kr. 129,- så lenge varens vekt og volum ikke overskrider det Posten tillater å sende som Klimanøytral servicepakke. 

Gratis frakt utløses ved ordre over kr. 1000,-.

Det er mulig å velge "hent i butikk" - dette gjelder kun vår fysiske butikk på Amfi Pyramiden i Tromsdalen.

Ordrer som innholder varer med stort volum som overskrider målene for Postens Klimanøytrale servicepakke, som f.eks. sykler, ski og pulker vil nødvendigvis bli belastet med ekstra fraktkostnader. 

Ved ordre som gir en pakke over 35 kilo vil pakken sendes med Posten stykkgods/hjemlevering. Disse ordrene vil sendes hjem til deg. Normal leveringstid for Posten er 1-4 virkedager.

Du vil ikke motta en hentelapp i posten. Hentemelding sendes på e-post og SMS. Dersom din forsendelse ikke kommer frem, forbeholder vi oss retten til å sende pakken på nytt. Dette forutsetter at vi får beskjed om at pakken ikke har kommet frem innen rimelig tid etter at vi har sendt ut sendingsbekreftelse. A-post tar 1-3 virkedager å komme frem, så vi ønsker i såfall beskjed innen en uke etter sendingsbekreftelse, så vi kan iverksette ettersøk av pakken. Dersom vi blir kontaktet for manglende leveranse senere enn en uke fra vi har sendt e-post med sendingsbekreftelse, vil saken vurderes med skjønn.

 

9. UNDERSØKELSE AV PRODUKTENE

Etter at du har mottatt produktene, bør du, så snart du har anledning til det, undersøke om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen, om produktene er blitt skadet under transporten, eller om produktene ellers har feil eller mangler. Ved feil eller mangler må du kontakte oss innen 7 dager.

 

10. REKLAMASJON VED MANGEL OG FRIST FOR Å MELDE KRAV VED FORSINKELSE

Dersom det foreligger en mangel ved varen, må du innen rimelig tid etter at den ble oppdaget, gi Pyramiden Sport melding om at du vil påberope deg mangelen. Fristen kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da du oppdaget mangelen. Reklamasjon må likevel skje senest to år etter at du overtok varen. Dersom varen eller deler av den er ment å vare vesentlig lengre, er reklamasjonsfristen fem år.

Ved forsinkelse må krav rettes til Pyramiden Sport innen rimelig tid etter at leveringstiden er kommet og varen ikke er levert. Dersom varen er betalt med kredittkort, kan du også velge å reklamere og sende krav direkte til kredittyter (kredittkortselskapet). Meldingen til Pyramiden Sport eller kredittyter bør være skriftlig (e-post eller brev).

Retten til reklamasjon kommer i tillegg til angreretten etter pkt. 11.

Ved reklamasjon på ett produkt trenger vi følgende informasjon sendt per e-post til nettbutikk@pyramidensport.com:

 • Ordrenummer og kjøpsdato
 • Reklamasjonsårsak
 • Bilde av feilen

Saken tas videre til riktig leverandør som håndterer reklamasjonen.

 

11. ANGRERETT OG BYTTE

Angrerettsloven gir deg rett til å angre ditt kjøp. Angreretten forutsetter at du senest innen 14 dager etter at du mottar leveransen, gir oss melding om det (angrefrist). Om den 14. dagen havner på en lørdag, helligdag eller høytidsdag forlenges den til neste virkedag. Pakken skal deretter sendes oss innen 14 dager. Om den 14. dagen havner på en lørdag, helligdag eller høytidsdag forlenges den til neste virkedag.

En vare som returneres grunnet benyttelse av angrerett skal kunne selges som ny. I praksis vil dette si at den må returneres i samme stand og mengde som da du mottok produktet, og slik du selv forventer at et nytt produkt skal leveres.

Følgende kriterier må overholdes ved benyttelse av angrerett:

 • Produktet og tilhørende tilbehør som er nødvendig for å bruke produktet, skal returneres i samme stand som da du mottok det.
 • Forsegling skal ikke være brutt.
 • Ellers forutsetter det at produktet med tilbehør ikke har blitt påført riper, slitasje, smuss/skitt, lukt eller andre synlige skader, for at krav om angrerett skal godkjennes. 
 • Hvor dette ikke er overholdt, vil du ha mulighet for å dekke inn verditap, hvis ikke vil vare bli sendt i retur.

Vi henviser videre til angrerettloven § 25, forbrukerens forpliktelser når angreretten brukes ved avtale om levering av varer. Vi tar ikke imot postoppkrav eller rekommandert sending. Vi er forpliktet til å betale tilbake til deg det du har betalt. Eventuell porto for forsendelsen til deg tilbakebetales ikke. Tilbakebetaling skal finne sted innen fjorten dager etter at vi mottar produktet fra deg eller henteseddel er stilt til rådighet for oss. 

Angrerettskjema sendes i e-post sammen med bekreftelse på at bestillingen din er sendt. Du er ansvarlig for at returpakken bringes tilbake til Pyramiden Sport. Vi dekker ikke tap av pakker som eventuelt blir borte i postgang til oss. Ved returforsendelse til oss bør det benyttes en sendingsmetode som gir pakken sporingsmuligheter. Vi tilbyr ikke fri retur i vår nettbutikk. 

 

12. UAVHENTEDE PAKKER

Henteinformasjon og -referanse fra Posten blir sendt til den e-postadresse og/eller det mobilnummer du oppgav ved bestilling. Kan du ikke hente ut pakken innen fristen Posten angir, bes du kontakte Posten for utsatt hentefrist. Dersom du unnlater å hente pakken på postkontoret vil vi belaste deg med fraktkostnaden + 150 kroner i gebyr.

Om du ønsker ny utsending på en uavhentet pakke vil det faktureres et nytt fraktgebyr basert på transportørens priser.

 

13. GARANTI

Garanti som gis av Pyramiden Sport eller produsenten, gir deg rettigheter i tillegg til de rettighetene du allerede har etter ufravikelig lovgivning. En garanti innebærer dermed ingen begrensninger i din rett til reklamasjon og krav ved forsinkelse eller mangler etter punkt 9 og 10.

 

14. PERSONOPPLYSNINGER

Vi bruker i utgangspunktet bare personopplysninger du oppgir til oss, som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg. I de tilfeller hvor vi også bruker personopplysninger til andre formål, for eksempel for å sende deg informasjon om tilbud i nyhetsbrev etc., gjøres dette bare når du har samtykket til det. Dine personopplysninger blir bare utlevert til andre når du har samtykket i utleveringen, eller når det er nødvendig for at vi skal få gjennomført avtalen med deg, eller når loven krever det. Dersom du har spørsmål om personopplysninger knyttet til deg, eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter til retting, sperring, sletting, etc. etter personopplysningsloven, kan du kontakte oss.

Du er selv ansvarlig for at opplysningene du gir oss er korrekte. Du står ansvarlig for kostnader ved sending som ikke er kommet til riktig person/adresse dersom det er gitt feil opplysninger. Du står også ansvarlig dersom kontaktopplysningene (e-postadresse og telefonnummer) ikke stemmer, og vi dermed ikke har kunnet kontakte deg.  

 

15. SALGSPANT

Pyramiden Sport har salgspant i de leverte produkter inntil kjøpesummen, inkludert renter og omkostninger, er betalt i sin helhet.

 

16. TVISTER

Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Du kan ta kontakt med Forbrukerrådet for å få bistand i en eventuell tvist med selger. Dersom minnelig løsning ikke oppnås etter megling i Forbrukerrådet, kan partene skriftlig begjære at Forbrukerrådet fremmer tvisten for Forbrukertvistutvalget. Vedtak av Forbrukertvistutvalget er rettskraftig fire uker etter forkynning. Før vedtaket er rettskraftig, kan partene, ved innsendelse av stevning til Forbrukertvistutvalget, bringe vedtaket inn for tingretten.

Verneting er Tromsø tingrett.

 

17. LOVER SOM REGULERER SALG TIL PRIVATPERSONER UTENFOR FAST UTSALGSSTED

Salg til forbrukere er gjenstand for omfattende regulering.
Følgende lover har betydning for salg på Internett og dermed for innholdet i
salgsbetingelsene:

 

18. FALSKE BESTILLINGER OG FORSØK PÅ SVINDEL

Falske bestillinger og forsøk på svindel vil alltid bli politianmeldt. Det er ikke tillatt å bestille i andres navn, med mindre dette på forhånd er klarert med mottaker. I tilfeller hvor mottaker ikke kjenner til bestillingen vil dette bli sett på som forsøk på svindel, og blir dermed politianmeldt. 

 

19. FORCE MAJEUR

Dersom Pyramiden Sport er forhindret fra å levere eller foreta pliktig omlevering eller blir en slik leveringsplikt urimelig tyngende som følge av arbeidskonflikt eller enhver annen omstendighet når partene ikke kan råde over den så som brann, krig, mobilisering eller uforutsette militære innkallelser av tilsvarende omfang, rekvisisjon, beslag, valuta restriksjoner, opprør og oppløp, knapphet på transportmidler, alminnelig vareknapphet, innskrenkning i tilførselen av drivkraft, samt mangler ved eller forsinkelser av leveranser fra underleverandører eller produsenter som følge av slike omstendigheter som omhandles i dette punkt, er Pyramiden Sport fritatt for alt annet ansvar enn i reklamasjonstilfeller og kreditere den til den mangelfulle vares tilhørende kjøpesum.

 

20. MOTTAKERE AV NYHETSBREV

Ved å handle i vår nettbutikk kan du velge å motta nyhetsbrev før kjøpet inngås. Vi sender kun ut nyhetsbrev til de kundene som ønsker å motta det på e-post. Det skal være enkelt å melde seg av nyhetsbrevet, og vi vil til enhver tid være behjelpelig dersom det skulle være nødvendig.

 

21. ENDRING AV VILKÅRENE

Pyramiden Sport forbeholder seg retten til å endre disse vilkårene, uten på forhånd å varsle våre kunder og samarbeidspartnere

 

22. Forbehold 1

Ettersom Pyramiden Sport har både en fysisk butikk og nettbutikk kan det være avvik i varelageret. Dette fordi at oppdateringstiden i varelageret kan ha forsinkelser. Dersom en vare blir solgt fysisk i butikk og samme varen blir solgt i nettbutikk, må vi kansellere salget i nettbutikk om lageret ikke rekker begge parter. 

 

23. Forbehold 2

Vi reserverer oss for skrivefeil, lagerfeil og eventuelle prisforandringer

Bilder brukt på sidene våre kan avvike fra varens faktiske utseende

Vi forbeholder oss rett til leveringsnekt på samtlige varer med bakgrunn i prisvisninger og lagersituasjon. Vi forbeholder oss også rett til leveringsnekt på samtlige varer med bakgrunn i konkurranseforhold og alle andre årsaker.