Åsnes

Finnmark Bc Wl/fl

3 949,-
3 159,-

Logg inn eller bli medlem av vår kundeklubb for å få 15% på ditt første kjøp.

Bli medlem

Åsnes Finnmark 54 Waxless er en lengdestiv og svingvillig, smørefri fjellski uten stålkant. Skien har en lett karbon- og glassfiberarmert trekjerne.

Åsnes Finnmark 54 Waxless er en lengdestiv og svingvillig, smørefri fjellski uten stålkant. Skien har en lett karbon- og glassfiberarmert trekjerne. Med den lengdestive konstruksjonen er den perfekt for lange turer på vidda, både med og uten baggasje.

Skien er hundevennlig siden den ikke har stålkant som gjør den perfekt til lange skiturer i fjellheimen med hund. Åsnes sine smørefrie ski leveres med godt gå-spenn og et egetutviklet "skjellmønster" som fungerer bra på de fleste snøforhold. Den smørefrie skia gir godt spenn, god bæring og brukbart feste på vanlig vinterføre noe som gjør den aktuell for mange.

Alle åsnes sine smørefrie ski kommer med integrert fellelås, slik at man kan bruke X-Skin kortfell i kombinasjon med den smørefrie sålen. Perfekt for de som ikke ønsker bryet med smøring og klister.

Åsnes anbefaler enten X-Skin 45mm Mohair til kaldt føre/moderat terreng, X-Skin 45mm Mix til allroundbruk eller X-Skin 45mm Nylon ved vått føre/bratt terreng.

Åsnes Finnmark 54 passer også i skispor og er derfor godt egnet til turer i marka.

 

Åsnes sitt tips til valg av skilengde:

Skilengde bestemmes med basis i kroppslengde, vekt og evt. ferdigheter. Tabellen er ment som et veiledende hjelpemiddel og må ikke følges slavisk. I fjellski måler man ikke spenn, da det er vanskelig å ta høyde for alle faktorer som spiller inn. Når man skal velge lengde på fjellski er feste den viktigte prioriteringen. Siden man også skal ta høyde for bruk av både kortfeller og langfeller gjør dette at spennmåling ikke kan gjennomføres på tradisjonelt vis, som med langrennski. Videre er skiferdighet, terreng, vekt og oppakning, samt individuelle behov/vaner faktorer som påvirker valg av lengde og modell.

Generelle råd: Ferdsel i ulent terreng krever kortere ski enn åpne fjellvidder. For nybegynnere vil det ofte være enklere med korte ski. Går man mye i oppkjørte spor spiller lengde liten rolle med tanke på hvor godt man flyter i snøen, da er det i steden spennet som er avgjørende. Er det en lett person bør hun/han også velge litt kortere ski og omvendt hvis man er tyngre.

Størrelsesguide

 

  • Vekt: 840g per ski.
  • Lengde: 170-210 (10cm intervall)
  • Bredde: 68-54-61.
  • Materiale: Poppel trekjerne og carbon.
  • Bruk: fjell, langtur og marka.
  • Konstruksjon: Cap.
  • Produksjonsland: Tsjekkia.