LPX Coastal

4 850,-

Logg inn eller bli medlem av vår kundeklubb for å få 15% på ditt første kjøp.

Bli medlem

Guideline LPX Coastal er neste generasjon fluestenger for predator- og kystfiske utviklet med førsteklasses miljøvennlige komponenter og bærekraftig produksjonsteknikk.

Med nye materialer, solid fokus på miljø og et nytt tankesett i å designe de ultimate fluestenger for predator- og kystfiske. LPX Coastal er en kompromissløs stangserie laget for røft fiske etter storørret med streamere, sjøørret langs kysten eller drømmeturen til tropiske destinasjoner

 

Takket være nye materialer og byggeteknikk har Guideline laget lengre stenger so føles ut som om de er kortere. Dvs. lav svingvekt og topplette stenger med rask aksjon gjennom kastebevegelsen som er mer forbundet med kortere stenger på 9 fot. Det er brukt en ny måte å legge karbondukene på og nye materialer gir svært lette klinger og kjennes ut som en 9 foter når du kaster. Guideline har valgt å lage stengene i klasse 5-6-7 i 9'3" fordi dette gir bedre rekkevidde når du står med vann opp til brystet og kaster. 

 

Teknologi

LPX Coastal er resultatet av 3 års intens utvikling og søken etter å finne de optimale og best tilgjengelige løsningene for topp ytelse og "grønnere" teknologi, i hvert enkelt komponent og del av stangen. Den avanserte karbonstrukturen i stengene består av C.A.P (Compex Axial Pattern / Komplekst aksialt mønster) og ensrettet fiberstruktur for maksimal styrke og lav vekt. Ensrettet fiberstruktur er en type karbonfibre som ikke er vevd og ligger i samme retning for maksimal styrke i lengderetningen av klingen. I et C.A.P mønster er lagene med prepreg plassert i ulike vinkler for å maksimere styrke og stabilitet i alle retninger.

 

Stangmodeller

9'3" #5 & #6: Perfekte stenger for rolige dager på kysten eller i lune viker der du må kunne presentere små reker og mindre fluer til sky sjøørret. Også meget gode stenger til lettere streamerfiske etter innlandsørret. Stengene har en kvikk og responsiv aksjon som enkelt setter fine, trange snørebukter. Toppdelen er velbalansert, følsom og lar deg fiske med tynnere spisser når det kreves.

 

9'3" #7 & 9' #8: Allroundstenger for kystfiske. Disse fluestengene er laget for å håndtere større fluer, mer vind, synkeliner og skyteklumper. Lav svingvekt og god kontakt mellom tupp og bunndel gjør dem til en fryd å både fiske og kaste med på lange økter. Aksjonen er rask med en god følsomhet ned i den nedre tredelen av klingen som lades effektivt.

 

LPX Coastal Tabell

 • C.A.P M4.0 teknologi med ulike lag 40T og 36T materialer i varierende vinkler
 • Miljøvennlig polypropylen krympeslange rundt klingen når den produseres
 • Uslipte klinger som ikke gir skadelige restprodukter/avfall
 • Super Grade korkhåndtak for lang holdbarhet. Butt og framdel på håndtak av EVA som er fri for formamid.
 • Miljøvennlig low-VOC epoxy på surringer og klinge
 • Linefører ring i titan med superlette Zirconia innlegg. Øvrige ringer er enbente snake på klasse #5-7, #8-12 har vanlige snakeringer
 • Stangtrekket er laget av resirkulert polyester levert av REPREVE™
 • Stangtuben har lav diameter, 50mm og er laget av resirkulert PP (Polypropylene)
 • YKK NAUTILON glidelås som består av 89% kjemisk resirkulert polyester.
 • Ingen beskyttelsesplast på håndtak.
 • Alle modeller er 4-delte.